Discman.reismee.nl

Dag 3: the full hick experience


De laatste dag met Connelly en Stephanie zit vol met echte lokale bezigheden. We konden eindelijk een beetje uitslapen dus we begonnen met wat meer energie aan de dag. Bovendien hadden we het lekkere weer meegenomen. Het was lekker zonnig, warm zelfs. Iets wat ze de afgelopen twee maanden niet gehad hadden. Het ontbijt in het hotel sloegen we over want Conn en Steph namen ons mee naar Torchy’s Tacos voor heuse breakfast taco’s. Lekker met een grote bak koffie of in mijn geval Mexicaanse Cola.

Daarna gingen we naar Downtown Dallas. Onderweg zagen we nog het stadion en het trainingscentrum van de Dallas Mavericks. Vlak daarna parkeerden we in het centrum vol oude, typisch Amerikaanse gebouwen. Het voelde alsof we in een Amerikaanse serie waren beland. Toen liepen we naar de plek waar de aanslag op John F. Kennedy werd gepleegd. Het was een onwerkelijk beeld, de plekken waren gemarkeerd met kruizen, toeristen liepen af en aan en op hetzelfde moment reed het verkeer ook gewoon over de weg. Daarna gingen we met zijn allen naar de rand van het centrum, over een nieuwe en redelijk kunstzinnige brug. Daar eenmaal overheen parkeerden we de auto en liepen we door een oude wijk dat nieuw leven was ingeblazen. We liepen tussen de oude eettentjes door, op zoek naar een oude brouwerij maar die was inmiddels weg. Dus namen we een drankje in een bar, vol aparte en lokaal gebrouwen biertjes, maar ook de bekende merken als Coors en Bud enz. Het was al warm dus ik koos voor root beer. Dan krijg je ook een grote literbeker vol natuurlijk. Vervolgens liepen we terug naar de brug, er lag een loopbrug naast en daar vanaf had je een mooi zicht op de brug en de skyline van Dallas.

Toen splitsten we ons op. De dames (en Mika) gingen naar het arboretum met daarbij een botanische tuin, terwijl de heren als echte Texanen naar een Gun Range gingen. Het weer was inmiddels lekker warm dus gingen de voorste dakpanelen van zijn Jeep Wrangler eraf om lekker te cruisen. Connelly heeft zelf een viertal wapens, twee handpistolen, een shotgun en een oud Russisch geweer uit de Tweede Wereldoorlog, een Mosin Nagant. De shotgun vond hij wat teveel van het goede, dus had hij alleen de andere drie wapens mee. Bij de gun range moesten we de regels goed doornemen en vervolgens werd alles gechecked. Helaas bleek de ammunitie voor de Mosin Nagant niet aan de regels te voldoen, dus mocht daar niet mee geschoten worden. Dat maakte voor Dave en mij niet uit, het was zo ook voldoende indrukwekkend. We hadden oranje oordopjes in maar toen we de schietruimte inliepen (het was binnen) bleek dat ze niet voldoende werkten. Er waren al een hoop mensen aan het schieten, sommigen met zwaar kaliber. Connelly pakte zijn twee pistolen, een .44 en een 9 millimeter. Hij liet ons zien hoe je kogels in het magazijn deed en hoe je het pistool schietklaar maakt. Vervolgens mochten we het zelf proberen en om beurten schieten. Het was zowel indrukwekkend als intimiderend, het is toch een dingetje bij ons in Nederland. Maar het lukte om een aantal goede schoten te lossen op de roos. Naast onze booth waren anderen met grote shotguns en rifles aan het schieten, wat lekker op ons doordrong.

*gastblogger Anita has the floor*

De dames gingen naar de Dallas Arboretum en Botanical garden. Het was een reuze mooi aangelegd terrein, aan een groot meer met de skyline van Dallas op de achtergrond. We hadden prachtig weer om de tuin te bezoeken. We hebben uren rondgelopen. Elk hoekje was anders. Er was een gedeelte wat leek op de Keukenhof, inclusief de Nederlandse Hyacinten, er waren mooie waterpartijen en bomen. Ook zijn er regelmatig evenementen. Vandaag was er een bierproeverij met cornbread. Ook was er livemuziek, waar we nog even hebben geluisterd, en Mika lekker heeft geslapen.

*en weer terug naar Sander*

Daarna verzamelden we weer in ons hotel. Connelly en Stephanie hadden cursus, dus hadden wij tijd over. Na even relaxen in het hotel gingen we naar de dichtstbijzijnde shopping mall. Connelly waarschuwde al dat het er fancy was en ja, het was een super modern ingerichte bedoening, met allerlei kunstwerken afgewisseld met allerlei mooie bloemen en planten in kunstzinnige opstellingen. Met allerlei winkels, van Gucci en Prada tot Apple en Microsoft, maar ook warenhuizen als Nordstrom en Macy’s. Het was zondag dus de meeste winkels waren maar tot zes uur open. We waren onderweg naar Macy’s toen we per toeval tegen de Williams Sonoma-winkel aanliepen, die we zochten om gerookt zout te kopen. Het was na zessen maar gelukkig konden we nog een en ander aan specerijen meenemen.

Toen de cursus was afgelopen kwamen Stephanie en Connelly onze kant op om ons nog op één laatste shot Texas te trakteren. We gingen naar Babe’s Chicken Dinner House, gespecialiseerd in, je raadt het niet, kip. Net als de tent waar we gisteren middageten hadden leek het hier ook op een houten hut, aangekleed met allerlei cowboy- en rockmuziek vormgeving maar ook de oude gordijnen voor de ramen. Het voorgerecht was een zoet broodje dat je met honing of stroop kom beleggen, met salade erbij. Vervolgens kwam het hoofdgerecht. Steph en Conn hadden chicken strips, Daf, Dave en Anita hadden de chicken steak en Sander had de smokend chicken. Daarnaast werd de hele tafel gevuld met typische bijgerechten; mais, bruine bonen, groene boontjes en mashed potatoes met gravy. Als drankjes kregen we sweet tea en Dr. Pepper, uiteraard in giga pullen. Er was nog een toetje maar we kregen het eten nauwelijks op dus lieten we die voor wat het was. Al met al een ervaring rijker, afgelopen dagen voelden we ons als echte Texanen!

Groetjes, Sander

Reacties

Reacties

Rob

Mooie ervaringen weer opgedaan!

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!